Saturday, August 18, 2012

Kolay Kumpir Tarifi

Patatesin her hali ayrı güzel oluyor. Kızartması, yemeği, çorbası. Bu tarifimizde mayonezi, kezcabı, mısır taneleri ve tereyağı ile nefis kumpir tarifi veriyoruz.


Patatesleri haşlayalım ve ortasını yarıp ezelim. İçine biraz mayonez, tuz ve tereyağı ekleyip karıştıralım. Fırın tepsimize patatesleri döşeyelim bu şekilde. Ardından ketcap ilave edelim üzerine. Sosisleri halka halka dilimleyip patateslerin üzerine koyalım. Son olarakta konserve mısır tanelerini ilave edelim patateslerin içine. Üzerine bol miktarda kaşar rendeleyelim ve fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.


Fırından çıktıktan sonra sıcaklığının geçmesini bekleyelim ve biraz soğuduktan sonra üzerine ketçap, mayonez ilave edip süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.


Dilerseniz içeriğini turşu dilimleri, zeytin parçaları ile de zenginleştirebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment