Monday, February 27, 2012

Buğday aşı çorbası


 Buğdayı yemeklerde tercih edenler için bugün buğday aşı çorbası yapalım. Şimdiden afiyet olsun..













BUĞDAY AŞI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
4 su bardağı su

1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu

200 gram aşurelik buğday

1 kase yoğurt

1 adet yumurta sarısı

1 adet havuç

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz


BUĞDAY AŞININ HAZIRLANIŞI
Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.

Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın. Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment