Saturday, September 8, 2012

İslim Kebabı Tarifi




































İslim Kebabı



MALZEMELER

125 gr Margarin

1 Kg Kusbasi Et

3 Adet Sogan

1/2 Kg Domates

1 Su Bardagi Su

1 Kg Patlican

1 Çorba Kasigi Tuz

3 Adet Dolmalik Biber

YAPILIŞI

Tencereye 1 çorba kasigi margarini alin. Dogranmis sogan ve eti ilave

edin. 5 dakika atesin üzerinde çevirin. 2 adet domatesi dograyip tuz ve su

ilave edip, suyunu çekene kadar pisirin. Etler pisince suyunu süzüp ayri bir

kaba alin.

 

Dilimlenmis patlicanlari tuzlayip 15 dakika kadar suda beklettikten sonra

kurulayin. Kalan margarini genis bir tavada hafifçe kizdirip, patlicanlari

kizartin. Aldiginiz patlicanlari kagit havluya koyun. Komposto kasesinin

üzerine 1 adet uzunlamasina 1 adet enlemesine patlican yerlestirin.

Üzerine birkaç et koyun. Patlicanlarin kenarlarini birlestirin. Üzerine

dilimlenmis 1 adet domates ve biber koyun. Kürdanla tutturun. Eti

pisirdiginiz suyu üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 200 dereceli firinda 10

dakika pisirip servis yapin.

No comments:

Post a Comment