yapılışı
Geniş bir tencere içerisine makarnaları koyun ve bir güzel haşlayın. Tam bu esna da ayrı bir tencere içerisine soğanları ister rendeleyin ister ince doğrayarak kavurun. Un ve baharatlardan biraz da tuz serpin. 3-4 dakika boyunca kavurun ve ardından azar azar sütü dökmeye başlayın.
İyice koyulaşana kadar karıştırma işlemine devam edin. Kaynamaya başladığı sıralar da mantarları iyice yıkayıp doğrayın ve üzerine atın. Suyunu ve yağını çekene kadar pişirmeye devam edin. Ardından domatesleri soyun küp şekillerinde doğrayarak içerisine atın. Makarnaları süzün. Beşamel sos ve mantar soslarını rendelediğiniz peynirlerin hepsini bir kap içerisinde iyice karıştırın. Yumurtaları da bir kap içerisinde çırpın ve içine atarak karıştırın bu karıştırmadan sonra geniş ve yanları uzun olan fırın tepsisine koyun yağlayarak önceden ısıttığınız fırına 240-250 derece de 40-45 dakika boyunca pişirin arada kontrol etmek için bıçak çatal yardımıyla bakabilirsiniz.
malzemeleri
bir paket kalın makarna
bir büyük soğan
4 yumurta
bir su bardağı kaşar peyniri rendesi
Beşamel sosu için malzemeler
1/4 paket margarin veya tereyağı
3/4 fincan un
2 su bardağı süt
tuz
bir çay kaşığı karabiber
Mantar sosu için:
250 gram mantar
bir çay bardağı sıvı yağ
3 orta boy domates

No comments:
Post a Comment