
Ramazan-ı Şerif 3. günü menü önerisi:
Soğuk Ayran Çorbası
Girit Kabağı Dolması,
Salata,
Fırın Sütlaç
GİRİT KABAĞI DOLMASI
MALZEMELER:
5 adet Girit kabağı,
İÇ MALZEME:
100-150 gr kıyma,
1 adet kuru soğan,
yarım çay bardağı bulgur,
yarım çay bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,
karabiber,
pul biber
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
dolmaların yarısına kadar gelecek sıcak su,
tuz
YAPILIŞI:
Girit kabakları yıkanır.Kapakları kesilip,dış yüzeyi alacalı veya şekilli kazındıktan sonra içleri çay kaşığı ile oyulur.Dolma içinin daha güzel pişmesi ,dolma suyunun içeri girebilmesi için,kenarlarından bıçakla kesikler atılır.
İç malzemeler karıştırılarak yoğrulur.Kabakların içine paylaştırılır.Kabakların kapakları kapatılarak tencereye dizilir.Sos malzemesi karıştırılarak eklenir.Kabakların rengi değişip,içi pişene dek kaynara çıktıktan sonra ağır ateşe alınarak yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))
Bugün ki tarifimi,hayırlı ramazanlar dileyerek,sevgili arkadaşım GÜLCAN'A etkinliğinde başarılar dileyerek sevgilerimle birlikte gönderiyorum
No comments:
Post a Comment